Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 - 0 σχόλια

Ψήφισμα- Κάλεσμα για την καταδίκη του Φασισμού



 Με αφορμή την εγκληματική επίθεση σε σπίτι μετανάστη συμπολίτη μας, καταδικάζουμε τις φασιστικές ιδέες, απόψεις και πράξεις, όπως αυτές εκφράζονται και από το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο ναζισμός (γερμανικός φασισμός) αποτελεί ένα ιδεολογικό σύστημα αξιών που στηρίζεται στη μισαλλοδοξία, τη βία και στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε την αιτία να αιματοκυλιστούν λαοί ολόκληροι.

Η δολοφονική αυτή επίθεση δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στον περαματιώτικο λαό. Το μαγαζί του Αχμέτ δεν αποτελούσε κίνδυνο για κανένα συμπολίτη μας. Η πολιτική λογική που ενοχοποιεί τους μετανάστες για την οικονομική κρίση και για όλα τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία σήμερα, αποτελεί άλλοθι για τα πραγματικά αίτια και τους ενόχους. Εμείς οι Περαματιώτες άλλωστε είμαστε παιδιά προσφύγων και εσωτερικών μεταναστών που αναζήτησαν εδώ μια καλύτερη ζωή. Το Πέραμα πάντα συμβίωνε με τη διαφορετικότητα. Οι πρακτικές αυτές σκοπεύουν στην εδραίωση του φόβου και μιας μόνιμης απειλής ενάντια σε κάθε ελεύθερη σκέψη και δράση.

Στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους «ρομά», τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους απεργούς και σε όποιον διαφοροποιείται από τα ολοκληρωτικά τους ιδεολογήματα. Οι Έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός.

Εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι οι ιδέες τους βασίζονται σε γενικεύσεις, που στοχεύουν στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Η άνοδος αυτών των απόψεων ιστορικά ταυτίζεται με μεγάλες οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, βρίσκοντας έδαφος σε ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες συνθήκες επιβίωσης. 

Αυτές τις ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, κουρελιάζουν τη διαφορετικότητα, σπέρνουν το μίσος και το φόβο χωρίς καμία διάκριση η ιστορία τις έχει καταδικάσει.

Σήμερα εμείς οι αντιφασίστες πολίτες όπως στην κατοχή και την αντίσταση, καθώς και κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, καλούμαστε να αντιπαλέψουμε αυτές τις ιδέες μέσα στην κοινωνία. Απέναντί τους έχουμε να αντιπαρατάξουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης, το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη για όλους, την κοινωνία των ίσων και των όλων.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη όπως και στο παρελθόν ενάντια στο φασισμό,  δίχως ταλαντεύσεις και φόβους. Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να σταθεί δίπλα μας 


ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 11.30 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ(ΠΕΡΑΜΑ)      
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 11.30 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ (ΠΕΡΑΜΑ


 
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ


                                              
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου