Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 - 1 σχόλια

Δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων στο μετρό


                                                           
                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                                    
Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό πως με την απόφαση 599/2012 οι περικοπές των μισθών μας κρίθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως παράνομες και αντισυνταγματικές, η οποία και υποχρεώνει την σημερινή διοίκηση της εταιρείας να μας καταβάλει τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα.
Μετά από συνεννόηση με την εταιρεία και το Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. τηρήσαμε στάση αναμονής και προσπαθήσαμε να επιλύσουμε το θέμα στα πλαίσια του διαλόγου έχοντας ως κοινό παρονομαστή την επιταγή της δικαιοσύνης.
Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την Διοίκηση της Εταιρείας, ενημερωνόμαστε ότι η αδικία που υπεστήκαμε θα συνεχιστεί καθώς οι διοικούντες πλέον ακολουθούν την τακτική    «νίπτω τας χείρας μου» και παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες νέων δικαστικών διαξιφισμών (εφετείο) και αντιπαράθεσης.
Βλέπετε είναι εύκολο για τους εκφραστές των πολιτικών των «μνημονίων» να κόβουν παράνομα και έξω από κάθε λογική μισθούς και συντάξεις και συγχρόνως είναι δύσκολο για αυτούς να εκτελούν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας προκηρύσσουμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Επειδή όμως και εμείς ανήκουμε στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό, δηλώνουμε ότι σεβόμενοι τους μαθητές, τους γονείς και τον αγώνα τους για την εισαγωγή στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας οι κινητοποιήσεις μας θα ξεκινήσουν άμεσα με την λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πριν την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών.
Ζητάμε από όλα τα κόμματα, με την ευκαιρία των εκλογών να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την στάση που κρατάει η Διοίκηση της Εταιρείας, το Υπουργείο και όσοι άλλοι αρνούνται να εκτελέσουν αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.    

1 σχόλια:

ippoliti_ippoliti 24 Μαΐου 2012 - 11:36 π.μ.

Καλησπέρα.
Το πολύ σημαντικό σε αυτήν την ιστορία είναι η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κατά τη γνώμη μου. Η απόφαση δεν βασίζεται στην ..εξαίρεση της εταιρείας" από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά στην αντισυνταγματικότητα των μέτρων

Δημοσίευση σχολίου