Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 - , 0 σχόλια

ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ Μ Ε ΝΟΜΟΥΣ


     
Μετά την ψήφιση της νέας δανεικής σύμβασης που εξασφαλίζει την δια βίου τοκογλυφική αφαίμαξη της χώρας από τους εγχώριους και ξένους «δανειστές», έρχεται και η εφαρμογή  όλου εκείνου του πλαισίου που θα διασφαλίσει στην ντόπια  αστική τάξη και των διεθνών εταίρων της με νόμο την άγρια εκμετάλλευση του εργαζόμενου κόσμου. Για τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου πρόκειται που με τον συνήθη αστικό-«δημοκρατικό» τρόπο του κατεπείγοντος ψηφίζονται αυτές τις μέρες στο κοινοβούλιο τους.
Επιδιώκοντας την όσο πιο γρήγορη ανάταξη του συστήματος που παραπαίει από τους κλυδωνισμούς της ενδογενούς και παρατεταμένης κρίσης του, οι μέντορες  και το πολιτικό του προσωπικό, βιάζονται να ρίξουν την εργατική τάξη και τις γενιές που έρχονται σε μια δουλοκτητικού τύπου εκμετάλλευση με απροσδιόριστο βάθος χρόνου.
Έτσι από την 1η Μαρτίου συμφώνα με όσα ανήγγειλε ο πρώην εργατοπατέρας και υπουργός της εργοδοσίας Κουτρουμάνης  αλλάζει όλο  το πλαίσιο  της διαπραγμάτευσης για την πώληση και την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης. Σύμφωνα με όσα πρότεινε η τρόικα και νομοθετούν από την 1η Μαρτίου:
*Μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 22%, για νέους κάτω των 25 ετών κατά 32% και παγώνουν όλες οι αυξήσεις στο πόσο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης που διαμορφώνεται από την μείωση.
*Μείωνονται από 6 σε 3 μήνες του χρόνου μετενέργειας των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων που έχουν λήξει.
*Κατάργούνται τα βασικά  επιδομάτα  των κλαδικών συμβάσεων.
*Κατάργούνται  οι υλλογικές συμβάσεων αόριστου χρόνου και θεσπίζεται   ανώτατο όριο τα 3 χρόνια. Η εφαρμογή θα ισχύει 1 χρόνο το αργότερο από την ψήφιση του νόμου.
* Αλλαγή –κατάργηση του ΟΜΕΔ ( Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας) αφού πια απαιτεί και την προσφυγή και των δύο μερών δηλαδή του εργοδότη και του  εργαζόμενου για την γνωμοδότηση.
*Μειόνονται οι εργοδοτικές εισφορέςστο ΙΚΑ κατά 2% και καταργούναι οι  των Οργανισμοι Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Να σημειώσουμε δε πως το μνημόνιο προβλέπει περεταίρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3% από την1/1/ του2013 καθώς και επί πρόσθετη  μείωση της ΕΓΣΣΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως η μείωση των μισθών θα επιφέρει και την ανάλογη μείωση του ούτως ή άλλως εξευτελιστικού ποσού του ταμείου ανεργίας από τα 460 στα 350 ευρώ.
Σε όλα αυτά επίσης να προσθέσουμε και την μείωση των κύριων συντάξεων κατά 12% καθώς  και των επικουρικών που συρρικνώνουν το εισόδημα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στο επίπεδο και κάτω από τα όρια της φτώχιας.    
Η μνημονική  κατεδάφιση των εργατικών  και των κοινωνικών δικαιωμάτων όμως δεν θα μπορούσε να επέλθει με τόση ευκολία εάν οι εργοδότες ,οι τροικανοί και το πολιτικό τους προσωπικό δεν είχαν ως πολύτιμο σύμμαχο   την ξεπουλημένη  δράκα των γραφειοκρατών που παρά τις  δήθεν  λεκτικές διαφοροποιήσεις είναι διαχρονικά εξαγορασμένη για την  διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης με υλικά και άλλα συμφέροντα που αντιστρέφονται την νικηφόρα προοπτική των αγώνων . Ας ελπίσουμε πως μέσα στο βαθύ χειμώνα της βαρβαρότητας που μπαίνουμε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τις συλλογικές μας νίκες που πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν σύντομα                     
    .  
Αναρτήθηκε και στο Βαθύ Κόκκινο  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου