Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 - , 0 σχόλια

Κοινωνικός μεσαίωνας δια χειρός μαύρου μετώπου και "κοινωνικών" εταίρων


Του Β.Α

Η επιχείρηση σοκ και  δέος που ξεκίνησαν εδώ και δύο χρόνια ενάντια στη στις ζωές και την συνείδηση  των εργαζομένων η αστική τάξη της χώρας με τους διεθνής συνεργάτες της και τα πολιτικά τους ανδρείκελα συνεχίζεται.

Από το μνημόνιο στο μεσοπρόθεσμο, στο πολυνομοσχέδιο και τώρα στις νέες «πιέσεις» – προσταγές  της τρόικας προς την κυβέρνηση του τραπεζίτη για νέα δυσβάσταχτη επιδρομή στα εναπομείναντα  εισοδήματα της εκμεταλλευόμενης  πλειοψηφίας.

Με πρόσχημα το PSI (τη συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα μέρους του χρέους) που θα χρεοκοπήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την επικείμενη «νέα» ληστρική δανειακή σύμβαση, εκβιάζουν για περεταίρω λεηλασία στον πυρήνα της ταξικής εκμετάλλευσης, δηλαδή την κατάργηση ολόκληρου του πλαισίου που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις. Μεταξύ άλλων εκβιάζουν και ετοιμάζουν να καταργήσουν την μονιμότητα στις ΔΕΚΟ καθώς και την κατάργηση των κανονισμών που διέπουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Με λίγα λόγια επιδιώκουν:
. Να μειώσουν τους κατώτερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού  αλλά και την κατάργηση του κατώτερου μισθού  που διασφάλιζαν οι συλλογικές συμβάσεις.      
 . Να μειώσουν τις εισφορές των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατα5% που σημαίνει πως την όποια  κοινωνική ασφάλιση από δώ και στο εξής θα την πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι .
. Να απελευθερώσουν τις απολύσεις κα να μειώσουν τους μισθούς στις τράπεζες. Άλλο ένα δώρο στο τραπεζικό κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση που συνέβαλε στα μέγιστα για την δημιουργία της.
.Να μειώσουν τις επικουρικές συντάξεις  μέχρι και 40% με την δημιουργία ενός και μόνου ταμείου επικουρικής ασφάλισης όπως  έγινε  και με τα ταμεία κύριας ασφάλειας.
 . Να απολύσουν έως150.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι 2015

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times  η Γερμανία πιέζει για την αποστολή απευθείας Ευρωπαίου επίτροπου στην Ελλάδα που να είναι Γερμανός ή Γερμανικής εμπιστοσύνης.

Βέβαια για το πολιτικό προσωπικό του Μαύρου Μετώπου θα πούμε πως : Καθοδηγούμενο από την μπαγκέτα του ειδικού για αυτήν την αποστολή αρχιτραπεζίτη πως  θα πράξει τα δέοντα όπως κάνει εδώ και δύο χρόνια τώρα, στη λογική δήθεν της σωτηρίας της χώρας από την χρεωκοπία που για τους εργαζόμενους και τα φτωχά νοικοκυριά είναι μια αδυσώπητη πραγματικότητα ,για το δε κεφάλαιο μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει τις βάσεις για μια πιο άγρια και σκληρή  εκμετάλλευση στο μέλλον.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην επισημάνουμε την για μια ακόμα φορά  προδοτική και εχθρική για τα συμφέροντα των εργαζομένων στάση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος που σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και λωποδυτισμού μαζί με τμήματα των «κοινωνικών εταίρων» σπαράζονται για την σωτηρία δήθεν του κόσμου της εργασίας  στα πλαίσια πάντα του εθνικού στόχου που είναι η σωτηρία της χώρας μέσα από τα πλάνα των αφεντικών και των κομμάτων που υπηρετούν
    
Οι κρατικοδίαιτοι «ηγέτες» και  ξεπουλημένοι εργατοπατέρες αφού με την αλληλοστήρηξη  των κομματικών μηχανισμών της εξουσίας και την αζημίωτη ανταμοιβή από τους εργοδότες, έκτισαν καριέρες και απολαβές εξασφάλισης προσωπικές και όχι μόνο, με πολύ ψεύτικο φιλεργατισμό και δάκρυ ετοιμάζονται να παίξουν τον τελευταίο ρόλο της αποστολής τους, παραδίνοντας της νέες γενιές της  εργατικής  βάρδιας στην μαύρη νύχτα των σκληρών χρόνων που θα εγκατασταθούν μόνιμα στις πλάτες μας αν δεν αντιδράσουμε και δεν τους πετάξουμε στα αζήτητα της  ιστορίας μαζί με τους πατρώνους  τους.

Αναρτήθηκε και στο:Βαθύ Κόκκινο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου