Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 - , 0 σχόλια

Της ζωής το ξεχαρβάλωμα.



Του Β.Α


Για τις συνέπιες της  βάρβαρης πολιτικής στη ζωή μας μιλάμε που πήραν φόρα και υλοποιούν καθημερινά οι εξουσιαστές και κυβερνώντες κάτω από τις διαταγές των αφεντικών τους.

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων λέει αδυνατεί να ανταποκριθεί στα φορολογικά βάρη και να πληρώσει το χαράτσι των ακινήτων. Έχοντας σαν δεδομένο το εύρος της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, για τα φτωχά νοικοκυριά μιλάμε που εξαναγκάζονται  να πληρώσουν διπλά και τριπλά  το δικαίωμα στην εργατική στέγη, συντηρώντας για άλλη μια φορά με την αβάσταχτη φορολογία τους, τις βίλες ,τις πισίνες, τα κότερα και τα πολυτελή ταξίδια της εξουσιαστικής κλίκας.

Τα street Mall έρχονται :
Tα Υπαίθρια Εμπορικά Κέντρα προωθεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού   Εμπορίου για την οικονομία μας και την ψυχαγωγία μας.

Είδανε ότι δεν πατάμε πόδι στην πόρτα των καταστημάτων τους και αποφάσισαν να μας ακολουθήσουν ακόμη και στις βόλτες που μας απέμειναν να ξεδίνουμε και να ξεχνιόμαστε από την μιζέρια που μας ώθησαν αυτοί και τα υπόλοιπα συνεταιράκια τους.

Αυτοί που πρωτοστάτησαν στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, που εφάρμοσαν  πρώτοι τα τετράωρα, που καταστρατηγούν ωράρια, που διέλυσαν οικογένειες  με τα σπαστά ωράρια, αυτοί που είτε «πληρώνουν»  είτε δεν πληρώνουν τίποτα δεν μας δίνουν, αυτοί που με την ατέλειωτη κλάψα τους για την ανταγωνιστικότητα και την αγορά δυσφήμησαν τους αγώνες μας ξανάρχονται για να μας σώσουν.

Αι στο διάολο εμποράκοι.

Η Κινεζοποίηση μέσω ΟΑΕΔ.

Πρόγραμμα για την απασχόληση 35,000 ανέργων με αυτεπιστασία στους δήμους ανήγγειλε η κυβέρνηση της φτώχιας .Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει  το Φεβρουάριο και αφορά ανέργους σε τεχνικά επαγγέλματα σε διάφορα έργα που υλοποιούν οι δήμοι.

Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων θα γίνει 50%απο το ΕΣΠΑ και 50% από δημοτικούς πόρους . Με δεδομένο ότι με την συγκρότηση του Καλλικράτη αλλά και την ψήφιση του τροικανού προϋπολογισμού η στρόφιγγα των δημοσίων δαπανών έχει κλείσει πολύ φοβούμαστε ότι πρόκειται για άλλη μια φούσκα.

Και σε περίπτωση υλοποίησης του όμως η είδηση δεν είναι άλλη από το γεγονός πως κυβέρνηση των αφεντικών και των δανειστών έχοντας σαν κάλυμμα τους ανέργους και το οξύτατο πρόβλημα της επιβίωσης τους, προωθεί μέσο αυτών των προγραμμάτων την κατάργηση των μέχρι τώρα θεσμοθετημένων εργασιακών σχέσεων.

Την στιγμή λοιπόν που εργατοπατέρας και υπουργός της τρόικας Κουτρουμάνης  διαπραγματεύεται υποτίθεται την σωτηρία του 13ου, 14ου μισθού καθώς και την διασφάλιση  του κατώτερου μισθού των συλλογικών συμβάσεων, τα  προγράμματα αυτά περά από το ότι έχουν στόχο να μετακυλήσουν τη λύση του προβλήματος  σε βάρος της πάλαι πότε  σταθερής και πλήρους απασχόλησης γίνονται και πολιορκητικός κριός για την μείωση των μισθών.

Έτσι όσοι θα απασχολούνται στα προγράμματα αυτά θα εργάζονται μέχρι και 135 ημέρες  και θα αμείβονται με 625 ευρώ καθαρές μηνιαίες αποδοχές .

Αλητεία και κοροϊδία λοιπόν και αναμονή εκ μέρους μας που δεν δικαιολογείτε.
Θα τους στείλουμε όλους στον αγύριστο που τους αξίζει;
Αναρτήθηκε και στο:Βαθύ Κόκκινο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου